Rätt glas, för just dig

Det är skillnad på glas och glas. Vi skräddarsyr glasen utifrån dina styrkor och behov. Vi kan erbjuda ett brett utbud av olika glas, från det enklare till det allra bästa.

Vi är alla olika och har olika behov. Det gäller att hitta den bästa lösningen för just dig. För att kunna se optimalt under alla förhållanden så krävs det att man anpassar glaset efter olika förutsättningar. Tänk på att endast ett par glasögon kanske inte alltid tillgodoser alla behov.

Glasögon i yrkeslivet

Idag kräver de flesta yrken god syn och att man behöver se bra på olika avstånd. Därför finns ett stort behov av arbetsglasögon/terminalglasögon. Att använda fel glasögon eller inga alls framför skärmen resulterar ofta i huvudvärk och nackont. 

Ett par terminalglasögon är ofta lösningen för både högre arbetskvalitet och bättre trivsel på jobbet. Arbetsgivaren ger dig en rekvisition på arbets-/terminalglasögon som du sen tar med till synundersökningen.

ZEISS i.Scription

Vår huvudleverantör av glas är ZEISS, vilket innebär hög kvalitet och senaste tekniken. Med ZEISS i.Scription® Technology ger vi dig glas som är lika unika som dina ögon. Alla vanliga glasögonglas från ZEISS har UV-skydd på samma nivå som de bästa solglasögonen – det vill säga fullt UV-skydd upp till 400 nm.

ZEISS glas
Enstyrkeglas
Upplev ett perfekt seende på nära håll eller på långt avstånd. ZEISS enstyrkeglas är den bästa lösningen för både närsynta och översynta användare. Glasen anpassas till bäraren och är optimerade för att ge ett optimalt seende även i glasens perifera områden. Dessutom är de tunna och vackra.
Progressiva Glas
ZEISS progressiva glas erbjuder ett optimalt stöd för bra seende på nära håll och på avstånd. De är skräddarsydda och perfekt anpassade till dig som användare, vilket ger en högre användartolerans, snabbare tillvänjning och tydlig syn i alla lägen.
Digital Lenses
Anpassade efter det moderna livet. ZEISS Digital Lenses gör att du ser din smartphone, surfplatta eller TV på ett helt nytt sätt. Perfekt anpassade för användning av digitala enheter. Dina ögon kommer att tacka dig för det.
DriveSafe
För utmärkt användarkomfort och ökad säkerhet på vägen. ZEISS DriveSafe Lenses är glas speciellt optimerade för bilkörning. Glasen hjälper dig att se bättre i mörker eller i besvärliga väderförhållanden, skyddar dina ögon mot bländning och gör det lättare för dig att växla fokus – snabbt och ofta.
Arbetsglas
Här är en kompanjon du alltid kan lita på: ZEISS arbetsglas är speciellt utvecklade för dig som jobbar på kontor och framför en dator, och gör arbetsdagen lättare för dina ögon. Glasen hjälper dig att koncentrera dig och jobba utan att trötta ut ögonen.
Solglas
ZEISS samtliga kategorier av solglas – Urban, Drive och Active – ger 100 % skydd mot UV A- och UV B-strålning och skyddar dina ögon optimalt. Se bekvämt utomhus i solskenet. Dina ögon kommer att tacka dig.
Sportglas
Om du vill njuta av obehindrad syn när du sportar behöver du glasögon som uppfyller en rad olika krav. ZEISS solglas för sport är lätta och tåliga med en ljusintensitet på över 80 %. De erbjuds som tillval med en ytbehandling som skyddar mot smuts och repor och tas fram individuellt för just dina ögon.
Ytbehandlingar
Högteknologi för dina ögon. Ytbehandlingar hjälper dig att se så bekvämt som möjligt samtidigt som de gör glasen lättare att sköta om och skyddar glasögonen mot repor. Framför allt plastglas blir verkliga allkonstnärer med rätt ytbehandling.

Vi samarbetar även med andra glasleverantörer som Hoya, Essilor och svenska Optileks för att kunna ge varje kund det som passar bäst för just honom/henne.